08.11.2021 | Lukuaika noin: 2 min

Fiiliksiä: Harjoittelujakso sakealla

Junior Creative-harkka, jonka aloitin sakealla trooppisen lämpimänä päivänä Herttoniemen rannassa, sujahti ohi hurjaa vauhtia! Kolmen kuukauden aikana mukaan tarttui lukuisia oppeja ja kokemuksia - seuraavaksi kerron top3 nostot harkka-ajalta. Let’s go!

 1. Ennakoimattomuus

Harjoittelujakson aloittaminen oli niin sanottu “sika säkissä” (hyvällä tavalla). En ollut aivan varma mihin lähden mukaan, mutta sen tiesin, että ala kiinnosti hurjasti, sakean tyypit oli inspiroivia ja työn luonne tuntui sopivan omaan elämäntilanteeseen loistavasti. Kaikkien muiden yllättävien seikkojen seasta päällimmäiseksi on noussut se, että tällä alalla ja tässä työssä viikon tai jopa päivän tapahtumia voi olla vaikea ennustaa. Projektit saattavat pyörähtää hyvin nopeasti käyntiin ja niiden rullatessa proikkarilta vaaditaan tiukkoja hermoja sekä sopeutumiskykyä kaikenlaisiin muutoksiin. Ja muutoksiahan tulee! :D 

  2. Inhimillisyys

Otan tässä välissä vapauksia ja yhdistän kakkoskohtaan kaksi seikkaa. Olen melkoisen yllättynyt, kuinka paljon vastuuta minulle suotiin harjoittelun aikana. Vastuun saaminen hieman ehkä jännitti aluksi, mutta lopulta ne parhaimmat onnistumiset ovat tulleet sieltä epämukavuusalueen puolelta. Pääsin rakentamaan suhteita sakean asiakkaisiin, proikkaamaan kokonaisen videokamppiksen ja myymään sakean osaamista ihan itse. Tämän lisäksi työtehtävät ovat liikkuneet laajalla skaalalla videoiden käsikirjoittamisesta asiakkaiden kanssa palaveeraamiseen ja kamppissuunnitteluun. Vastuusta huolimatta minulle tehtiin alusta asti selväksi se, että minulta ei odoteta täydellisyyttä, ja että täällä on ns. moka-avoin kulttuuri. Ei siis tarvinnut pelätä epäonnistumista, mikä on osaltaan auttanut oma-aloitteisuuden ja luovuuden kanssa. Ihan mahtavaa! <3

 3. Rentous

Parasta harkassa tässä harkassa kyllä ehdottomasti ollut sakean rento ja loistava ilmapiiri. Lisäksi on ollut helppoa yhdistää vielä meneillään olevat opiskelut töiden kanssa - joustoa ja tukea tämän suhteen on annettu alusta asti!  Itselleni on jo pidemmän aikaa ollut selkeää, kuinka tärkeässä osassa työkaverit ja jengin yhteishenki on koko työn mielekkyyden kannalta. sakea on varsin kotoisa duunipaikka - tehdään kovasti töitä, mutta pilke silmäkulmassa ja ennen kaikkea pidetään hauskaa! 


+ bonus

Loppuun todettakoon (mikä ei vielä ehkä ole käynyt ilmi), että matkani sakealaisena ei suinkaan pääty tähän! Hommat jatkuu harkka-ajan jälkeen ja tämä olikin tiedossa jo harkan alkaessa. Ainakin minulle tämä loi tietynlaista luottamusta ja varmuutta tekemiseen - tästä on hyvä mennä eteenpäin! 

Ilona Kämäräinen

Follow @ Linkedin