14.12.2021 | Lukuaika noin: 1 min

Mitä saa kun yhdistää lyhytvideot, perinteisen kirjan ja Gen-Zetan?

No, jotain uutta ja mielenkiintoista. Tämän blogin julkaisupäivänä ilmestyi ensimmäinen Suomessa julkaistu TikTok-aiheinen kirja. Kirjasta julkaistaan sekä e-kirja että perinteinen painettu kirja. Kirja kantaa nimeä Tokkerin käsikirja.

 

Tokkerin käsikirja

Voin ilolla todeta, että olipas mielenkiintoinen projekti. Konseptoimme täysin uudenlaisen teoksen. Lähtöasetelmana oli, että TikTok-sisältöjen tuottaminen on monille ison kynnyksen takana. TikTokiin sopiva lyhytvideoformaatti on uusi ja siitä löytyy vielä liian vähän opetusmateriaalia. Siksi tämän teoksen kulma oli selkeästi opetuksellinen. Kirja sisältää 20 opetusvideota eri aiheista lyhytvideoiden tuotantoon liittyen. Viitekehys on vahvasti TikTok-pohjainen, mutta samat opit toimivat myös muissa videoalustoissa.

 

Perinteisellä kirjalla on kirjailija, kustantaja jne jne. Tässä projektissa roolitus oli uutta kirjahankkeen näkökulmasta - pääsimme konseptoimaan kirjan kokonaisuudessaan sekä miettimään toteutuksen juurikin Gen-Z -sukupolvelle sopivaksi. Kirjoittajana tässä on Ville Kormilainen, TikTok-vaikuttajan näkökulmia antoi Jaakob Rissanen, ja edellämainittujen lisäksi mukana olivat myös maan kovimmat shorts-videotuotannon osaajat Aatu Melanen, Erik Rauhala ja Jani Utriainen (@teamfaem).

 

Shortsi?

Shortsit ovat lyhyiden housujen lisäksi lyhytvideoita. Formaatti on tuttu etenkin TikTokista. Tavallisesti shortsi on maksimissaan 60s pitkä mobiilin sopiva nopeatempoinen video. Katso alta lisätietoja shorts-muodossa.

 

Olli Mustalahti

Tuijottaa tulosraportteja ja miettii, miten niiden pohjalta suunnitellaan parempia sisältöjä. Varmistaa, että asiakkaiden videot saavat ansaitsemansa näkyvyyden. Vapaa-ajalla juoksee reikäpallon perässä.

Follow @ Linkedin

Lue lisää